BREEDBEELD / Start to stop motion (AL)

Doen, Kids

19 mei 2020

Start to stop motion, is een samenwerking tussen BREEDBEELD en REKKER, waarbij stop motion tutorials aangeboden worden om zelf thuis aan de slag te gaan. Niet enkel is deze techniek een fantastische kennismaking tot film bij de jongste onder ons, de tutorials zijn er voor ieder die bij wilt leren over deze speelse versie van filmmaken. In deze video’s toont REKKER, op toegankelijke wijze, de basics van stop motion. Verder zullen ze tevens op een aantal specifieke technische aspecten de aandacht leggen. Voorkennis is niet vereist en de benodigde software is gratis online beschikbaar. 

REKKER is gespecialiseerd in het aanbieden van audiovisuele avonturen gericht op kinderen en jongeren. Ze benadrukken het experimentele karakter van bewegend beeld en focussen op animatiefilms.
 

Stop-motion: de basics

In dit filmpje leggen de mensen van REKKER je uit hoe stop-motion animaties in mekaar zitten en hoe je er zelf mee aan de slag kan gaan. Van het programma Stop Motion Studio kan je hier: https://www.cateater.com/ gratis een testversie downloaden.